На луцьких маршрутках не встигли вчасно встановити GPS-навігацію

На луцьких маршрутках не встигли вчасно встановити GPS-навігацію
Луцька мерія відтермінувала час встановлення на луцькі маршрутки систем GPS-навігації: раніше її повинні були встановити до 1 січня 2012 року, тепер у мерії називають новий термін – 1 лютого.

Як розповів 11 січня заступник міського голови Луцька Василь Байцим, наприкінці грудня 2011 року луцький мер Микола Романюк провів робочу зустріч з усіма перевізниками та переможцем тендеру на встановлення систем GPS-навігації – компанією «Візор».

«Вони розглянули і обговорили рекомендації транспортної депутатської комісії міськради, яка збиралась напередодні. Вирішили і технічні питання, і терміни», – зазначив Байцим.

Нагадаємо, 20 грудня «транспортна» депутатська комісія Луцькради дозволила перевізникам встановлювати GPS-трекери на власний розсуд і не купувати обладнання у фірми «Візор», хоч вона й є переможцем тендеру. Причиною такого рішення стало незадоволення перевізників високою ціною послуг «Візора». До того ж комісія запропонувала покласти функцію диспетчеризації на Луцьке підприємство електротранспорту. Тоді перевізникам було сказано завершити усі ці роботи до 1 січня.

Як пояснив Василь Байцим, рішення депутатських комісій мають лише рекомендаційний характер.

«Перевізники, переможець тендеру і міський голова домовилися, що переможець тендеру ще попрацює з перевізниками, щоб вирішити деякі компромісні питання. Домовились зробити це до лютого», – пояснив заступник мера.

Нагадаємо, практично усі луцькі перевізники категорично не хочуть співпрацювати з переможцем тендеру, фірмою «Візор», бо вважають, що її обладнання і послуги надто дорогі.

Натомість перевізники не проти встановити недорогі GPS-трекери, аби за рухом маршрутівок вівся контроль. До слова, чимало перевізників уже встановили у своїх автобусах такі GPS-трекери.

Байцим також пояснив, чому функцію диспетчеризації не можна покладати на ЛПЕ, як це пропонували члени «транспортної» комісії міськради.

«Логічно і очевидно, що можна було б так зробити, однак закон забороняє функцію диспетчеризації класти на будь-кого з перевізників, зокрема і на комунальне підприємство. До того ж підприємство протягом останнього року стало брати активну участь в тендерах і вигравати в цих конкурсах маршрути. Зараз понад 10 автобусних маршрутів має це комунальне підприємство. Тому мер доручив покласти цю функцію на відділ транспорту», – розповів Байцим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Перепис перенесли на 2013-й
11 січень, 2012, 16:44
На луцьких маршрутках не встигли вчасно встановити GPS-навігацію
11 січень, 2012, 16:42